Werkwijze

Wimperextension wordt geplaatst met pincetDe wimperextensions worden per haartje aan de natuurlijke wimpers bevestigd met een speciale lijm die zacht en flexibel blijft en beslist geen schade veroorzaakt aan de natuurlijke wimper. Het haartje is meestal dikker bij het begin en wordt dunner in het puntje. De haartjes hebben een C of een D krul waardoor je wimpers mooi gekruld zijn en niet recht naar voren staan.

Er wordt een natuurlijk effect gecreëerd bij wimperextensions, anders dan bij nepwimpers. Je ziet geen aanhechting, omdat ze niet op de huid worden geplakt, maar op je eigen wimperharen. Voor een verlenging worden ongeveer 60 tot 90 haartjes gebruikt.

De gemiddelde behandelingsduur voor een nieuwe set wimpers is 1 tot 1,5 uur. Een opvul behandeling duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten.

Ik werk uitsluitend met wimperextensions die zeer zacht zijn, gewichtloos zijn en een mooie krul hebben (keuze uit C of D krul). Veel praktijken werken met synthetische wimpers, maar ik werk alleen met mooie echte zijden wimpers waardoor je een veel natuurlijker effect krijgt en wat veel lichter en prettiger draagt op de ogen.

Houdbaarheid van de wimper

De wimperextensions blijven gemiddeld 1 tot 1,5 maand zitten, afhankelijk van de levensduur van uw eigen wimper(s). Uw eigen wimpers hebben een gemiddelde groeicyclus van 2 maanden, waarna ze uitvallen en weer nieuwe aangroeien. Om mooie volle wimpers te behouden adviseer ik om iedere 3 tot 4 weken een opvul behandeling te nemen. 

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het eenmalig te laten doen, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat, trouwerij hebt of een feestje etc.